Peter Brooks, M.Sc., P.G.C.E., C.Psychol., A.F.B.Ps.S.

Peter Brooks exploiteert een uitgebreide prive klinische praktijk in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa, met veel werk in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Zwitserland, terwijl hij in de U.K. woont.  Hij werkt ook een week per maand in het Europese vasteland. Hij is in staat om met volwassenen en kinderen tewerken in zowel het Engels als Duits en Nederlands / Vlaams. 
  
Hij heeft gewerkt als een Educational Psychologist in het VK voor vijftien jaar in een lokale onderwijs autoriteit. Het ging hierbij om de verantwoordelijkheid voor alle kinderen binnen een bepaald gebied en het werken in meeste sectoren van het speciaal onderwijs met inbegrip van dyslexie / specifieke leerproblemen (waarin hij een gespecialiseerde psycholoog is), matige en ernstige leermoeilijkheden, zintuiglijke en lichamelijke handicaps en gedrag en emotionele moeilijkheden. Hij was Principal Educational Psychologist van het Helen Arkell Dyslexie Centrum tussen 1992-1999. 
  
Hij heeft een lezing voor vele groepen waaronder Londen, Surrey en Southampton Universiteiten, en internationale conferenties en opleidingsprogrammas. 
  
Hij heeft een bijzonder belang bij dyslexie, en heeft onderzoek verricht met professor Margaret Snowling op het onderwijzen van strategieën en ernstige dyslectici. Hij slaagde erin een onderzoeksproject te houden in het onderwijs voor 6 tot 7 jaar oude kinderen die het risico liepen van geletterdheid mislukking. Dit grote project voltooide in 1998, en werd gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs en Werkgelegenheid. Beoordelingen, als resultaat van het opgenomen werk, helpt hedendaags het koppelen van kinderen met een risico-leren en strategieën voor hun cognitieve ontwikkeling, en indrukwekkende resultaten bij de toepassing van individuele leerstrategieën voor alle kinderen in reguliere scholen. Huidige belangen omvatten verdere werkzaamheden op leerstrategieën, het gebruik van IT-middelen bij dyslexie, wiskunde en maatregelen van fonologie. Hij was een lid van een onderzoeksgroep aan de Universiteit van Surrey onder Dr. John Everatt met een bijzondere interesse in geletterdheid en wiskundige ontwikkeling en dyslexie, en blijft werken met Dr Everatt in zijn positie als hoogleraar aan de Universiteit van Christchurch, Nieuw-Zeeland. 
  
Publicaties bevatten educatieve en psychologische papieren, de Helen Arkell Spelling Test, de Adult Reading Test, een volwassen Web-based screening test (Amidyslexic.com), en bijdragende auteur voor de Fonologische Assessment Battery.